Constructie

Constructie

Met onze eigen constructie-afdeling wordt de mogelijkheid geboden tot assemblage en constructie / zelf lassen van grote, solide en nauwkeurige machinedelen in staal , RVS of aluminium.

Eveneens biedt Bomacon hiermee ook de mogelijkheid voor of nadat producten verspaand zijn om eveneens aan deze onderdelen construerende werkzaamheden te verrichten.

Wij staan garant voor hoogwaardig solide constructie(las)werk. Enkele voorbeelden zijn gloeibewerkingen bij zwaardere en nauwkeurige constructies en het samenstellen van RVS onderdelen.

Het nauwkeurig nabewerken van deze lasconstructies (vaak machineframes) of gietwerk behoort tot onze specialiteiten. Vaak in kleine aantallen; projectmatig (eenmalig) of laag frequent.

Machinebouw/Assemblage

We zijn ervaren in het samenstellen en monteren van complexe modules en complete machines of apparaten. Het betreft voornamelijk grote, solide en nauwkeurige producten. Ons doel is ervoor zorgen dat onze klanten arbeidsarmer en -vriendelijker kunnen produceren.

(Verspaning Gietwerk)

Grote lagerhuizen (2.000 kg) voor windmolens. Door de krachten die een windmolen te verduren heeft, is het belangrijk dat lagers exact aansluiten. In de bovenstaande foto’s is de kotterbewerking op het product te zien. Het uiterst nauwkeurig kotteren op een diameter van 1.050 mm vereist vakmanschap. Daarnaast worden op het product diverse freesbewerkingen uitgevoerd (vlakfrezen, boren met grote afmetingen).

(Contructie en Verspaning)

Voor klant van ons zowel het lassen als nabewerken van de nauwkeurige vlakken (frezen) gedaan van een 7.5 tons 6×2 meter groot stalen machineframe. Hierna wordt er door de klant hierop haar diverse hydro-units en electromoteren op gebouwd.

(Verspaning)

Deze draadmoer (dia 775mm, 180 hoog) wordt bewerkt uit vol materiaal. Na het draaien wordt deze verder afgewerkt op onze 5-assige Unipro freesbank.

(Verspaning)

Deze 3 meter lange as (dia 420mm) van nabij 3.1 ton is compleet gedraaid inclusief al haar passingen. Verder op beide kopse kanten nog diverse bevestigingsdraadgaten gefreesd. Betreft een enkelstuks as.

(Verspaning)

Diverse bewerkingen aan een grote bronzen moer voor een industriële vijzel. De moer heeft een diameter van 700 mm en een hoogte van 700 mm. De binnenzijde van de moer heeft een trapezium schroefdraad van 460 mm. Daarnaast zijn enkele freesbewerkingen gedaan om het gewenste eindresultaat te behalen.

(Verspaning Lasconstructie)

Voor een groot landbouwvoertuig is het chassis bewerkt voor de bevestiging van de knikbesturing. De Uniport 6 is een uitstekende machine om producten van deze omvang op te bewerken. Lasconstructies kunnen, afhankelijk van de nauwkeurigheid, een voorzichtige benadering nodig hebben bij freesbewerkingen. Belangrijk is bij het induiken de juiste hoeveelheid materiaal weg te frezen. Door onze eigen constructie ervaring heeft Bomacon hier de juiste kennis voor in huis.

(RVS lasconstructie en Verspaning)

Voor een klant van ons maken we een 9-tal diverse frames. Deze worden enkele malen per jaar besteld met een serie-grootte van 3 tot 6 stuks per keer. Deze RVS frames lassen we zelf ( TIG ) , waarna we deze zoveel mogelijk in 1 opspanning nabewerken. Vanwege de hoge eisen aan het frame worden deze ieders met meetrapport geleverd, en voor het beitsen (extern) nog uitgebreid gecontroleerd op afwezigheid van spanen / residu binnenin het kokerframe en scherpe randen.

(Verspaning Gietwerk)

Aan diverse tafels voor meetmachines zijn freesbewerkingen uitgevoerd. Het product is een gietwerk, dit vraagt extra concentratie bij het opspannen en bewerken. Onder andere vlakfrezen en boren.

(Machinebouw – Incl. Engineering)

Voor klant van ons een tool ontworpen als hulpmiddel voor het assembleren van een 25 tons assemblage: lagerhuis welk gemonteerd dient te worden op hoofdas windmolen.

Hierin hebben we het gehele traject genomen van engineering, productie, assemblage en installatie op locatie.

(Machinebouw – Incl. Engineering)

Voor klant van ons een montageplatform ontworpen als hulpmiddel voor het assembleren van diverse grote tandwielkasten. Om gemakkelijk tussen deze diverse varianten te kunnen switchen dient het platform zowel in de hoogte als in de diepte gemakkelijk verstelbaar te zijn. Verder een bijbehorend draaiplateau om onderdeel te roteren tussen de diverse handlingen.

Hierin hebben we het gehele traject genomen van engineering, productie, assemblage en installatie op locatie.

(Constructie/Machinebouw)

Voor een klant welke gespecialiseerd is in kant-en-klare weegsystemen fabriceert Bomacon diverse soorten bunkerwegers. Deze bunkers worden ingezet voor het wegen van onder andere granen, suiker, zout, zand en grind.

  • De bunkercapaciteit varieert van 50 tot 4000 m³/h
  • Stortgewichten van 0,3 tot 1,4 t/m³
  • Een nauwkeurigheid van < 0,1% wordt gerealiseerd door het wegen met loadcellen
  • Vervaardigd uit staal St37 maar eveneens volledig of gedeeltelijk uit RVS
  • Het fabriceren, monteren, elektrisch en pneumatisch aansluiten, afwegen en testen gebeurt allemaal in huis
  • Coating en transport wordt door Bomacon geregeld