Over Bomacon

Alles wat u wilt weten over Bomacon

Bomacon is een metaalbewerkend bedrijf en gespecialiseerd als toeleverancier van Grootverspaning. We zijn gevestigd in Weert (NL). Vanuit hier worden middelgrote tot zeer grote producten gefreesd en gedraaid door middel van CNC frees- en draaimachines.  Met onze eigen constructie-afdeling wordt verder de mogelijkheid geboden tot assemblage en constructie / zelf lassen van grote, solide en nauwkeurige machinedelen in Staal , RVS of Aluminium.

Het nauwkeurig nabewerken van lasconstructies (vaak machineframes) of gietwerk behoort tot onze specialiteiten. Vaak in kleine aantallen; projectmatig (eenmalig) of laag frequent.

Tevens biedt Bomacon een totaalpakket aan op het moment dat de klant meer vraagt dan alleen verspaning. We kunnen zo aan alle eisen van de opdrachtgever voldoen doordat de onderneming in staat is meerdere activiteiten uit te voeren en derden kan inschakelen om in activiteiten te ondersteunen.

icon

Missie & Visie

MISSIE
Bij Bomacon staat de opdrachtgever centraal. Wij denken met u mee in oplossingen en bespreken eventuele beperkingen. Daarnaast vindt Bomacon het belangrijk om kwalitatief hoogstaande producten te leveren. Onze vakbekwame medewerkers en ons hoogwaardig machinepark hebben daar een grote bijdrage in. Middelgrote tot zeer grote producten kunnen wij bewerken met behulp van onze CNC frees- en draaimachines. Het ontzorgen van de opdrachtgever staat hoog in het vaandel, daarom leveren wij een totaalpakket.

VISIE
Flexibiliteit wordt steeds belangrijker in de metaalbewerking. Wij merken dat opdrachtgevers om kortere levertijden, kleinere ordergroottes en een hogere bestelfrequentie vragen. Het meedenken in de ontwerpfase is cruciaal in het verbeteren van productie-efficiëntie. Door innovatief, flexibel en onderscheidend te blijven, blijft Bomacon een goede sparringpartner. Omdat Bomacon verschillende metaalbewerkende activiteiten beheerst is het daadwerkelijk mogelijk een totaaloplossing aan te bieden aan klanten. Het ontzorgen van de klant door het verzorgen van inkoop, transport, engineering, constructie, coating, externe bewerkingen, etc., maakt ons uniek.

icon

De kernwaarden van Bomacon

SAMENWERKEN AAN OPLOSSINGEN
Bij Bomacon zoeken we samen met de opdrachtgever naar innovatieve en creatieve oplossingen voor een optimaal resultaat. Wij denken met de opdrachtgever mee en geven vanuit onze expertise een praktisch advies.

VAKMANSCHAP
Wij beschikken over de mensen, middelen en kennis om kwalitatief hoogstaande bewerkingen uit te voeren. Door te investeren in medewerkers groeit Bomacon mee met de ontwikkeling van nieuwe technieken en bewerkingen. Het bewerken van een onderdeel of het vervaardigen van een complete machine is beide geen probleem, onze medewerkers staan altijd voor u klaar!

KLANTSPECIFIEK TOTAALPAKKET
Sinds jaar en dag past Bomacon zijn dienstverlening aan naar de vraag van opdrachtgevers. Het aanbieden van een klantspecifiek totaalpakket maakt ons uniek. Door het beheersen van meerdere activiteiten en eventueel het inschakelen van derden voldoet Bomacon aan de eisen en wensen van de opdrachtgevers. Enkele voorbeelden zijn:
-Klein verspaning
-Constructiewerk
-Machinebouw
-Overige metaalbewerkingen
-Engineering
-Inkoop
-Transport
-Onderhoud en revisie
-Oppervlaktebehandeling

icon

Bomacon, van vele markten thuis

Verschillende sectoren hanteren vaak andere eisen aan onze werkzaamheden. Bomacon is onder andere actief in de onderstaande sectoren:
-Machinebouw
-Automatisering
-Defensie
-Energie opwekkers
-Grote hydraulica
-Voedingsmiddelen verwerkers
-Semiconductor industrie
-Lasmallen
-Landbouwmachines
-Infra machines
Bovenstaande lijst is verkort, mocht uw sector er niet bij staan neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

icon

Het duurzaamheidbeleid van Bomacon

Het duurzaamheidbeleid van Bomacon beschrijft de manier die Bomacon hanteert voor de selectie van producten en leveranciers. De aspecten: milieu, mensenrechten, veiligheid, gezondheid en de bijdrage aan de welvaart en het welzijn van de medewerkers in de keten zijn daarbij leidend.

Bomacon is een metaalverwerkend MKB bedrijf en is lid van Stichting Het Metaalhuis te Eindhoven. Door een intensieve samenwerking kunnen grotere doelen behaald worden. Dit duurzaamheidbeleid wordt gezamenlijk uitgedragen.
De fundamentele punten in ons duurzaamheidbeleid zijn:
-Te zoeken naar alternatieve methoden, processen en procedures om de negatieve effecten op het milieu te minimaliseren rekening houdend met de sociale, economische en ecologische impact
-Het voorkomen van verspillingen en recycleren waar mogelijk
-Efficiënt transporteren om uitstoot te voorkomen
-Betrokkenheid bij al onze stakeholders creëren
-Innovatief ondernemen om milieuvriendelijke bedrijfsprocessen en innovatieve producten te ontwikkelen

Bomacon vraagt zijn partners om dezelfde normen en standaarden te hanteren ten opzichte van duurzaamheid als de onderneming op zijn activiteiten toepast, en daagt hen uit Bomacon met nieuwe ideeën te inspireren.

Management

  • Ton van Cranenbroek

    Directeur / Eigenaar

    Planning & Sales